Betonimiehenkuja 5

Betonimiehenkuja 5 tunnetaan nimellä "Design Factory".

Betonimiehenkuja 5 on alun perin toiminut VTT:n rakennusmateriaalilaboratoriona ja kemiantekniikan rakennuksena. Nykyisin rakennuksessa operoi Aalto-yliopiston tuotekehityksen tutkimus- ja oppimisympäristö Design Factory. Rakennuksen aaltomaiset ja innovatiiviset tilat on suunniteltu tukemaan opetuksen, tutkijoiden ja yritysten välistä yhteistyötä. Ulkoisesti rakennus sopii hyvin ympäristöön, sillä Otaniemen tyylin mukaisesti sen julkisivu on verhoiltu punaisin tiilin. Poikkeuksena kuitenkin siinä on harjakatto eikä tasakatto.

  • Otaniementietä kulkevat bussit pysähtyvät Espooseen päin kuljettaessa pysäkillä ”Otakallio” ja Helsinkiin päin ”Dipoli”. Rakennuksen ympärillä on myös paljon pysäköintitilaa polkupyörille ja autoille. 
Valmistusvuosi: 
1958
Peruskorjausvuosi: 
1997
Suunnittelija: 
Toimi Hämäläinen
Kokonaispinta-ala: 
3 497 m2
Energianlähteet: 
Kaukolämpö
Käyttötarkoitus: 
Opetus, tutkimus ja toimisto
Energialuokka: 
E
Energiakatselmus: 
Ei