Lämpömiehenkuja 2

Lämpömiehenkuja 2:ssa toimii Aalto-yliopiston hallinto sekä Aalto-yliopistokiinteistöt Oy.

Rakennus sijaitsee välittömästi Otaniementien länsipuolella ja se on alun perin toiminut VTT:n Tie- ja geotekniikan laboratoriona. Rakennuksessa on tehty paljon tilamuutoksia ja sen käyttötarkoitus on muuttunut. Rakennuksessa palvelee Antell-ravintola "Calori".

  • Rakennukseen on vain muutaman minuutin kävelymatkan Otaniemen kaupalliselta keskukselta ja kirjastolta. Otaniementietä kulkevat bussit pysähtyvät kiinteistön kohdalla pysäkille ”Dipoli”, Espooseen päin kulkevat pysäkit pysähtyvät pysäkille ”Otakallio”. Rakennuksen edustalla on iso pyörille varattu pysäköintialue sekä vierailijoiden käyttöön autoparkkipaikka.
  • Alun perin rakennus suunniteltiin kolmikerroksiseksi, mutta huhun mukaan rahat loppuivat kesken, joten rakennuksesta tuli kaksikerroksinen. Hissikuilu, joka nousee muun rakennuksen yli, on yksi Otaniemen maamerkeistä. Myös rakennuksen seinässä oleva kello on maamerkki.
  • Osa yliopiston tiloista toimii mobiilitoimistona, jossa on vapaita työpisteitä eikä kellään ole omaa työhuonetta. Mobiilitoimisto on otettu hyvin vastaan ja sen käyttöaste on hyvä.
Valmistusvuosi: 
1962
Suunnittelija: 
Antero Pernaja
Kokonaispinta-ala: 
7 379 m2
Energianlähteet: 
Kaukolämpö
Käyttötarkoitus: 
Toimisto
Energialuokka: 
E
Energiakatselmus: 
On
Aulanäyttö: 
On