Maarintie 8

Maarintie 8 on yksi Otaniemen uusimmista rakennuksista. Rakennuksessa on LED-valaistuksen energiatehokkuusinvestointi käynnissä.

Vuonna 2003 valmistunutta rakennusta kutsutaan TUAS-taloksi, koska rakennus suuniteltiin Tuotantotalouden sekä Automaatio-ja systeemitekniikan laitosten käyttöön. Rakennuksessa toimii Perustieteiden korkeakoulun laitoksista Tuotantotalouden laitos ja sen BIT-tutkimuskeskus ja Sähkötekniikan korkeakoulun yksiköistä mm. Automaatio- ja Mediatekniikka. Lisäksi rakenuksessa toimii  Aalto Science Institute, Aalto Ventures Program ja Tongji Lounge.

Perustieteiden korkeakoulun todistukset jaetaan TUAS-talolla ja väitöstilaisuuksia järjestetään vuosittain noin 40. Vuosittain  talossa järjestetään lukusia konferenssi-, promo- ja koulutustilaisuuksia.

TUAS-talon julkisivu on muurattu Otaniemelle tyypilliseen tapaan punaisin tiilin, mutta se erottuu ympäristöstään korkealla sisääntuloalueen katoksella. Sisäpuolelta rakennus on avara ja valoisa.

Rakennuksessa on useita opiskelijoita palvelevia tiloja kuten opiskelijaravintola, neljä luentosalia sekä lukuisia seminaari -ja ryhmätyötiloja, mikroluokka, tuotantotalouden kirjasto ja rakennuksessa työskenteleviä ja opiskelevia varten pieni kuntosali. Uutena tilana 24/7 avoinna oleva opiskelulutila.

  • TUAS-talolla oli käynnissä kaukolämmön kysyntäjouston pilottiprojekti lämmityskauden 2014 - 2015 aikana.
  • Lähin bussipysäkki on nimeltään ”Innopoli”. Lisäksi rakennuksen ympärillä on paljon pysäköintitilaa polkupyörille ja autoille.
Valmistusvuosi: 
2003
Suunnittelija: 
Arkkitehtitoimisto HKP Oy
Kokonaispinta-ala: 
18 000 m2
Energianlähteet: 
Kaukolämpö
Käyttötarkoitus: 
Opetus, tutkimus ja toimisto
Energialuokka: 
E
Energiakatselmus: 
On
Aulanäyttö: 
On