Metallimiehenkuja 2

Rakennus on valmistunut 1955 mineraalitekniikan laboratorion tiloiksi, ja myöhemmin rakennuksessa toimi metallurgian laboratorio. Vuosikymmenien ajan Valimon tiloissa tutkittiin ja analysoitiin sulaa metallia ja massiivisia kivimääriä, kunnes laboratorioiden siirtojen jälkeen tyhjiksi jääneet tilat peruskorjattiin ja otettiin VTT:n käyttöön. Aalto-yliopistokiinteistöt osti rakennuksen kesäkuussa 2015, ja syksyllä rakennuksessa aloitti toimintansa uusi opiskelijaravintola "Valimo". Tiloihin on suunniteltu myös erilaisia oppimis- ja tapahtumatiloja. Rakennus edustaa Otaniemen tyypillistä selkeälinjaista punatiilistä rakennuskantaa ja on määritelty rakennushistoriallisesti arvokkaaksi rakennukseksi.

  • Lähimmät bussipysäkit ovat "Alvar Aallon puisto" ja "Kemisti".
Valmistusvuosi: 
1955
Peruskorjausvuosi: 
2005
Suunnittelija: 
Alvar Aalto
Kokonaispinta-ala: 
1 787 m2
Energianlähteet: 
Kaukolämpö
Käyttötarkoitus: 
Ruokala, toimistotilat