Otakaari 4

Otakaari 4 rakennuksessa on tiloja energiatekniikan, koneenrakennustekniikan, sovelletun mekaniikan ja teknillisen fysiikan opetus- ja tutkimuskäyttöön sekä Insinööritieteiden korkeakoulun OOP-palvelupiste ja Konetekniikka -ruokala.

Vuonna 1966 valmistunut rakennus sijoittuu kolmen Alvar Aallon suunnitteleman rakennuksen väliin ja sen ulkoasu mukailee kampukselle ominaista punatiilimuurattua tyyliä. Erikoisuutena rakennuksen julkisivussa on suuren luentosalin katon sahamainen ikkuna. Rakennuksen pääsisäänkäynti on suuren luentosalin alla. Kolmikerroksisen rakennuksen porraskäytävä on väljä tila, jonka ympärille sijoittuvat luento- ja seminaarisalit sekä kokoushuoneet. Insinööritieteiden korkeakoulun opinto- ja opiskelijapalveluiden toimipiste sijaitsee rakennuksen toisessa kerroksessa.  Rakennuksessa on opiskelijoita ja työntekijöitä palveleva ravintola.

  • Rakennus on Otaniemen päärakennuksen välittömässä läheisyydessä Otakaaren toisella puolen. Otaniemen ostarille ja kirjastolle on vain muutaman minuutin kävelymatka.
  • Rakennuksen ulkopuolella on paljon parkkitilaa polkupyörille ja autoille.
  • Lähin bussipysäkki on nimeltään "Otakaari", minkä lisäksi rakennukselle pääsee kävellen myös pysäkeiltä "Alvar Aallon puisto" ja "Kemisti”.
Valmistusvuosi: 
1966
Suunnittelija: 
Jaakko Kontio & Kalle Räike
Kokonaispinta-ala: 
8 616 m2
Energianlähteet: 
Kaukolämpö
Käyttötarkoitus: 
Opetus, tutkimus ja toimisto
Energialuokka: 
E
Energiakatselmus: 
On
Aulanäyttö: 
Ei