Otakaari 5

Otakaari 5 tarjoaa tiloja tutkimukseen ja opetukseen. Rakennus on sähkö- ja tietoliikennetekniikan opetuksen ja tutkimuksen keskus.

Rakennuksen korkeus vaihtelee kahdesta neljään kerrokseen ja siellä on myös korkeajännitelaboratorio suuressa hallirakennuksessa. Kokonaisuudessaan rakennus toimii keskuskampusalueen takarajana. Vuosien varrella siinä ei ole tehty merkittäviä julkisivuun liittyviä muutoksia, joten se on hyvin lähellä alkuperäistä ulkoasuaan. Rakennuksessa on opiskelijoiden ja henkilökunnan käytössä oleva ravintola.

  • Rakennus on vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä Otaniemen ostarilta ja kirjastolta. Pääoven edessä on bussipysäkki ”Sähkömies” ja ympärillä runsaasti pyöräparkkitilaa. Rakennuksessa on esteetön sisäänkäynti, jonka läheisyydessä on myös pysäköintipaikka liikuntarajoitteisille.
  • Rakennuksen vieressä on Ossinlampi ja puutarhapalstaviljelyalue Aalto Garden.
  • Aurinkopaneelit on asennettu rakennuksen katolle vuonna 2008 ja niiden arvioitu vuosituotanto on 3800 kWh.
Valmistusvuosi: 
1969
Suunnittelija: 
Olli Vikstedt
Kokonaispinta-ala: 
29 040 brm2
Energianlähteet: 
Kaukolämpö, aurinkosähkö
Käyttötarkoitus: 
Opetus, tutkimus ja toimisto
Energialuokka: 
G (vuonna 2010)
Energiakatselmus: 
On
Aulanäyttö: 
On