Puumiehenkuja 2

Puumiehenkuja 2 on pääosin Alvar Aallon suunnitelema, mutta Aallon vaimo Elissa Aalto on suunnitellut rakennuksen uusimman osan. Rakennus tunnetaan myös Nano-talona.

Alvar Aallon suunnittelema vuonna 1966 valmistunut rakennus on rakennettu kolmessa vaiheessa ja viimeisimmän vuonna 1990 valmistuneen osan suunnittelusta vastaa Alvar Aallon vaimo Elissa Aalto. Alun perin rakennuksessa on toiminut puulaboratorio, mutta vuonna 2006 aloitettu suuri tilaremontti on tuonut rakennukseen osan teknillisen fysiikan laitosta ja kaksi kylmälaboratorion hallinnoimaa Suomen Akatemian huippututkimusyksikköä. Rakennuksen julkisivu mukailee kampusalueen yleisilmettä punaisin tiiliverhouksin ja nauhamaisin ikkunarivistöin. Rakennuksella on merkittävä asema korkeakoulun pohjoispuoleisen aukion julkisivuna.

  • Rakennus sijaitsee Otaniemen päärakennuksen (Otakaari 1) välittömässä läheisyydessä ja vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä Otaniemen ostarilta ja kirjastolta (Otaniementie 9).
  • Lähin bussipysäkki on nimeltään "Otakaari", minkä lisäksi rakennukselle pääsee kävellen myös pysäkeiltä "Alvar Aallon puisto" ja "Kemisti".
Valmistusvuosi: 
1966
Suunnittelija: 
Alvar Aalto
Kokonaispinta-ala: 
8 553 m2
Energianlähteet: 
Kaukolämpö
Käyttötarkoitus: 
Opetus, tutkimus ja toimisto
Energialuokka: 
G
Energiakatselmus: 
On
Aulanäyttö: 
Ei