Sähkömiehentie 4

Sähkömiehentie 4 rakennus on konetekniikan virtauslaboratorion, ADD-labin ja Energy Garagen koti.

Vuonna 1967 valmistunut rakennus on kolmikerroksinen, mutta rakennus kohoaa nelikerroksiseksi uudemman vuonna 1991 valmistuneen luoteisosan kohdalta. Julkisivuja verhoavat Otaniemelle tyypilliseen tapaan punaiset tiilet ja nauhamaiset ikkunarivistöt.

Rakennuksessa toimii energia- ja virtaustekniikan laboratoriot ja työpajat. Aiemmin rakennuksessa on tehty myös laivatekniikan tutkimusta. Rakennuksessa sijaitsee ADD-lab eli Aalto University Digital Design Laboratory. Myös poikkitieteellinen kohtaamispaikka energia-alan opiskelijoille, toimijoille ja muille energiasta kiinnostuneille, Energy Garage, toimii Sähkömiehentie 4:ssa.

  • Rakennuksen katolle on  asennettu pieni tuulivoimala, jonka arvioitu vuosituotto on 2 000 kWh. Katolle on myös asennettu aurinkokennot, joiden arvioitu vuosituotto on 3 000 kWh.
  • Rakennuksen ympärillä on runsaasti pysäköintitilaa niin polkupyörille kuin autoille.
  • Otakaarta kulkevat bussit pysähtyvät pysäkillä ”Sähkömies”.
Valmistusvuosi: 
1967
Suunnittelija: 
Jaakko Kontio & Kalle Räike
Kokonaispinta-ala: 
9 165 m2
Energianlähteet: 
Kaukolämpö, tuulivoima, aurinkopaneelit
Käyttötarkoitus: 
Opetus, tutkimus ja toimisto
Energialuokka: 
G
Energiakatselmus: 
Ei